Sastojci
800 g crvenog krompira,
400 g sveže kobasice,
3 kašike ulja,
1 veza peršuna,
1 kašika mešavine začina – ruzmarin, majčina dušica,
bosiljak, kurkuma, đumbir, so
400 g sveže kobasice,
3 kašike ulja,
1 veza peršuna,
1 kašika mešavine začina – ruzmarin, majčina dušica,
bosiljak, kurkuma, đumbir, so
Priprema
Oljuštite krompire i isecite ih na pravilne kockice veličine 1 cm. Kobasicu sitno iseckajte. Sipajte ulje u dublji tiganj, treba da pokrije celo dno. U hladan tiganj rasporedite krompire, pa ga tek onda stavite na zagrejanu ringlu i pržite krompir na srednjoj temperaturi (2/3), bez mešanja, dok na donjoj strani ne počne da se hvata korica (10-15 minuta). Tada promešajte lagano krompir sa pljosnatom varjačom, da se ne bi raspao. Pržite ga još koji minut, a zatim dodajte kobasice i začine. Sve zajedno pržite još 15 minuta povremeno mešajući. Ako su kobasice masnije, perforiranom kašikom ocedite krompir i kobasicu i prebacite ih u tacnu za posluživanje. Poslužite odmah toplo. Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar