Sastojci
Sastojci za koru: 100 ml ulja, pola kašičice soli, 80 g brašna, 4 cela jajeta, 100 ml vode, Sastojci za nadev: 1 kisela pavlaka, 150 g sira, 200 g šunke, 6 kiselih krastavčića, 1 veza peršuna, 50 ml majoneza (1 mala kesica), parče kačkavalja
Priprema
Stavite vodu u šerpu da prokuva. U ključalu vodu dodajte ulje, so, skinite sa šporeta, dodajte brašno i sve izmešajte. Dodajte jedno po jedno celo jaje istovremeno mešajući.
Nauljite pleh, posujte ga brašnom i sipajte prethodno dobijenu masu. Pecite u zagrejanoj rerni 10-ak minuta na 250 stepeni. Izvadite pečenu koru na vlažan salvet, uvite je i ostavite da se ohladi.
Za to vreme, izmešajte sitno seckanu šunku, kisele krastavce, narendajte sir, seckan peršun i pomešajte sa pavlakom. Ovim nadevom filujte ohlađenu koru, uvijte je u rolat, i odozgo premažite majonezom.
Ukrasite rendanim kačkavaljem i peršunom.
0 komentari:
Objavi komentar