Grčka baklava





Sastojci
500 g tankih kora,
-- sastojci za fil --,
 150 g otopljenog margarina,
 150 g oraha,
 malo cimeta,
 kašika i po šećera,
 -- sastojci za sirup --,
300 g šećera,
 voda,
 5 kašika meda,
 1 kašika soka od pomorandže ,
 1 kašika soka od limuna
Priprema
Skuvati sirup da bude gust toliko da se zadržava na varjači. Podeliti kore na 4 dela. Podeliti fil na 3 dela. Svaku koru premazati maslacem i poređati u podmazan pleh. Fil stavljati tri puta. Oštrim nožem iseći baklavu na rombove. Obilno je poprskati vodom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ispečenu baklavu odmah preliti ohlađenim sirupom i ostaviti da upije sok.

0 komentari:

Objavi komentar