Sastojci:
Sastojci za koru:
5 jaja,
5 kašika šećera,
2 kašike brašna,
2 kašike kakaoa,
Preliv za koru:
sok od jedne pomorandže (ili 6 kašika džema) ,
Fil:
9 kašika brašna,
12 kašika šećera,
7 dl mleka,
125 g putera,
Glazura:
100 g čokolade,
15 kašike mleka,
2 kašike kakao,
malo putera
5 jaja,
5 kašika šećera,
2 kašike brašna,
2 kašike kakaoa,
Preliv za koru:
sok od jedne pomorandže (ili 6 kašika džema) ,
Fil:
9 kašika brašna,
12 kašika šećera,
7 dl mleka,
125 g putera,
Glazura:
100 g čokolade,
15 kašike mleka,
2 kašike kakao,
malo putera
Priprema:
Mikserom umutite 5 belanca, pa dodajte 5 kašika šećera i 5 žumanaca pa sve zajedno umutite mikserom. Mešajući varjačom dodajte brašno i kakao u umućena jaja. Tu masu sipajte u podmazan pleh i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se kora ohladi prelijte je sokom od pomorandže (ili premažite džemom).
Fil: U šolji hladnog mleka rastvorite 9 kašika brašna sa 12 kašika šećera. Tu masu sipajte u ostatak mleka i kuvajte 10 do 15 minuta dok fil ne postane gust. Dodajte puter i dobro promešajte dok ne bude sjedinjen sa filom i ostavite da se ohladi. Hladan fil stavite preko kore i odozgo ukrasite glazurom do cokolade.
0 komentari:
Objavi komentar