Pita od maka

Pita od maka (foto: kuvajsam.com)
Pita od maka (foto: kuvajsam.com)

Sastojci
400 gr. tankih kora, Fil: 250g maka, 1 kisela pavlaka, 4 jaja, 1 čaša ulja, 1 čaša šećera, 1 prašak za pecivo, 2 vanil šećera, Sirup za prelivanje: ½ čaše vode i 2 čaše šećera
Priprema
Pomešajte sve sastojke za fil. U pleh veličine 20 x 35 stavite malo ulja zatim jednu koru, pa fil dok ne potrošite sav materijal.  Isecite pitu oštrim nožem na parčiće  i pecite u rerni zagrejanoj na 200 C  20 minuta, zatim smanjite 180 C i pecite još 10 min. Dok se pita peče pripremite sirup za prelivanje tako sto ćete vodu sa šećerom staviti da proključa 5 minuta.  Pečenu pitu prelite vrućim sirupom i ostaviti da se ohladi. Možete služiti sa kuglom sladoleda i šlagom.

(KUVAJ SAM)

0 komentari:

Objavi komentar