Torta sa jagodama



Sastojci:

Torta sa jagodama
Za koru:

 7 jaja
 7 kašika šećera
 7 kašika brašna
 1 prašak za pecivo
 limunova korica

Za fil:

 4 dl. mleka
 3 kašike brašna
 8 kašika šećera
 3 jaja
 2 vanilin šećera
 1 margarin od 250 gr.
 500 gr. jagoda


 Priprema:

 1. Razdvojiti jaja na žumanca i belanca. Ulupati prvo belanca. Dodati žumanca i jednu po jednu
 kašiku šećera. Dodati jednu po jednu kašiku brašna i prašak za pecivo. Brašno i smesu lagano
 sjedini sa penjačom.

 2. U podmazanu i brašnjavu formu za tortu od 28cm istresti smesu. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.

 3. 4 dl. mleka skuvati. Pomešati brašno i šećer sa 4 kašike hladnog mleka. Dodati žumanca i sve
 zajedno sjediniti. U uzavrelo mleko ukuvati tu smesu. U gotovi fil umešati belanca, pa sve zajedno
 sjediniti. Kada se ohladi, dodati margarin.

 4. Biskvit preseći da se dobiju po želji dve ili tri tanje kore. Sa ohlađenim filom filovati tortu.
 Jagode oprati i očistiti, iseći pa dekorisati tortu.

 Ohladiti tortu u frižideru. Služiti hladnu.

0 komentari:

Objavi komentar