Sastojci
500 g pileceg belog mesa,
300 g praške šunke,
250 g šargarepe,
250 g bele zeleni,
1 koren celera,
350 g krompira,
200 g graška iz konzerve,
500 g kiselih krastavcica,
1 cvekla ili 200 g salate od cvekle,
8 kuvanih jaja (2 za garnirung),
1 limun,
1 dl belog vina,
8 kesica majoneza,
so, biber
Priprema
Majonez pomešati sa belim vinom, solju i mlevenim biberom sa dodatkom soka od jednog limuna.
Ostaviti u frižideru. Skuvati piletinu, šargarepu, belu zelen, jaja i krompir.
Iseci sve namirnice što sitnije, sve staviti u ciniju. Grašak ocediti. Pripremljen majonez izmešati sa namirnicama,
pa lepo oblikovati salatu u ciniji za serviranje. Ukrasiti štapicima kuvane cvekle, kolutovima tvrdo kuvanih jaja, crnim maslinama,
‘ružama’ od praške šunke i majonezom iz tube. ‘ Salata se služi u svako doba dana, u svim prilikama:
svecanost, kokteli… Uz salatu servirati bela peciva: kifle, zemicke, baget hleb, sendvic hleb.
Salata se može servirati u raznim kombinacijama: kao punjena jaja, punjena vekna, kao sendvic,
punjeni paradajz. Uz salatu služiti fina vina ili koktele. Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar