Ruska salata


Sastojci

500 g pileceg belog mesa,
 300 g praške šunke,
 250 g šargarepe,
 250 g bele zeleni,
 1 koren celera,
 350 g krompira,
 200 g graška iz konzerve,
 500 g kiselih krastavcica,
 1 cvekla ili 200 g salate od cvekle,
 8 kuvanih jaja (2 za garnirung),
 1 limun,
 1 dl belog vina,
 8 kesica majoneza,
 so, biber

Priprema
Majonez pomešati sa belim vinom, solju i mlevenim biberom sa dodatkom soka od jednog limuna.
 Ostaviti u frižideru. Skuvati piletinu, šargarepu, belu zelen, jaja i krompir.
 Iseci sve namirnice što sitnije, sve staviti u ciniju. Grašak ocediti. Pripremljen majonez izmešati sa namirnicama,
 pa lepo oblikovati salatu u ciniji za serviranje. Ukrasiti štapicima kuvane cvekle, kolutovima tvrdo kuvanih jaja, crnim maslinama,
 ‘ružama’ od praške šunke i majonezom iz tube. ‘ Salata se služi u svako doba dana, u svim prilikama:
 svecanost, kokteli… Uz salatu servirati bela peciva: kifle, zemicke, baget hleb, sendvic hleb.
 Salata se može servirati u raznim kombinacijama: kao punjena jaja, punjena vekna, kao sendvic,
 punjeni paradajz. Uz salatu služiti fina vina ili koktele. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar