Sastojci
juneci ribic 500-600 gr
1 struk praziluka,
po jedna glavica crnog i crvenog luka,
3 cena belog luka,
1 šargarepa,
½ korena celera,
1 mala glavica brokole,
1 ½ kašicica soli,
1 kašicica majcine dušice,
½ kašicice bibera,
½ kašicice karija,
4-5 zrna korijandera,
½ veze svežeg peršuna (ili 1 kašicica suvog),
1 kašicica aleve,
4 kašike ulja
Priprema
Isecite juneci ribic na kocke (2 – 3 cm ) i stavite na zagrejano ulje da se proprži sa svih strana 10 –tak minuta.
Isecite sve vrste luka na krupnije komade i dodajte mesu. Smanjite temperaturu na 1/3 poklopite i dinstajte uz dodatak 1 šolje vode.
Ocistite šargarepu i celer isecite i dodajte mesu. Sve zajedno dinstajte 20 minuta a zatim dodajte sve zacine i isecenu brokolu.
Dinstajte još 15-20 min i po potrebi dodajte još ½ šolje vode. Na kraju kuvanja dodajte alevu papriku.
Skuvajte rezance i dodajte u gulaš 2 case vode u kojoj su se kuvali rezanci.
Služite uz salatu –sladak ili kiseo kupus, ajvar, pecena paprika.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar