Gulas od junetine.



Sastojci

juneci ribic 500-600 gr
1 struk praziluka,
po jedna glavica crnog i crvenog luka,
3 cena belog luka,
1 šargarepa,
 ½ korena celera,
 1 mala glavica brokole,
 1 ½ kašicica soli,
 1 kašicica majcine dušice,
 ½ kašicice bibera,
 ½ kašicice karija,
 4-5 zrna korijandera,
 ½ veze svežeg peršuna (ili 1 kašicica suvog),
 1 kašicica aleve,
 4 kašike ulja

Priprema
Isecite juneci ribic na kocke (2 – 3 cm ) i stavite na zagrejano ulje da se proprži sa svih strana 10 –tak minuta.
 Isecite sve vrste luka na krupnije komade i dodajte mesu. Smanjite temperaturu na 1/3 poklopite i dinstajte uz dodatak 1 šolje vode.

Ocistite šargarepu i celer isecite i dodajte mesu. Sve zajedno dinstajte 20 minuta a zatim dodajte sve zacine i isecenu brokolu.
 Dinstajte još 15-20 min i po potrebi dodajte još ½ šolje vode. Na kraju kuvanja dodajte alevu papriku.

Skuvajte rezance i dodajte u gulaš 2 case vode u kojoj su se kuvali rezanci.
 Služite uz salatu –sladak ili kiseo kupus, ajvar, pecena paprika.

0 komentari:

Objavi komentar